Om Linda

Det är jag som är Linda och jag står bakom Linda’s Crafting, och finns här som blogg, på Instagram (@lindas_crafting) och som tryckt tidning – Linda’s Crafting Magazine.

Jag har även webshopen Garnityr, där jag säljer mönster av egen design, samt tidningen.

Lite då och då håller jag KAL’s, Knit-ALongs eller Krokalongs. Mönstren finns alltid att köpa i webshopen efter avslutad KAL.

Vem är då jag?

Jo, en kanske överdrivet kreativ människa som tycker många olika hantverk är roligt. Jag har provat skinnsömnad, tenntrådsbroderi, knyppling, korsstygn, sytt kläder, målat, tecknat, snickrat, etc. Redan som barn tröttnade jag på att följa mönster, de virkade dukarna blev snarare skålar och jag freestylade hellre. Numer skriver jag ner mina mönster och en del av er verkar gilla det jag gör och det är så kul!

Mina mönster finns i webshopen >

Efter restaurangskola på gymnasiet har jag varvat jobb på caféer och kök med olika utbildningar som webdesign, konstskola och sedan högskola inom IT, Medier & Design.

2011-2018 jobbade jag på Järbo Garn, som webbansvarig/originalare. Jag layoutade och korrläste massor av mönster och lärde mig massor och stickandet tog fart på allvar. Men jag ville göra mer på egen hand och till slut var jag tvungen att bryta upp och gå min egen väg, som jag alltid gör.

Jag utvecklade min webshop, mönsterdesign och den egna tidningen samt frilansade inom stickdesign, översättning, web och layout.

2019 tog jag en rejäl omstart på livet och började avveckla webshopen, pga brist på lagerutrymme, tid och ork.

Nu har jag åter en anställning på 75%, och tar fortfarande en del frilansuppdrag. Stickningen har legat på hyllan ett tag, men lusten till kreativiteten växer i takt med att orken och glädjen kommer tillbaka.

Jag är fortfarande nyfiken och vill utforska nya områden inom hantverk, t.ex. silversmide och drejning.

Är du också nyfiken av dig? Berätta gärna med en kommentar! Och om du vill lära dig något nytt kan jag tipsa om min Krokningsskola >