Walk With Me Shawl

Nu tror jag höstkylan börjar närma sig på riktigt. Jag hade lätt kunnat ha både mössa och vantar på hundpromenaderna de senaste morgnarna. Så visst behöver vi sticka oss en varm och underbart gosig promenadsjal så hösten blir extra mysig!

Sjalens form grundar sig i den klassiska trekantssjalen, men med en mer böjd form, som jag tycker lägger sig bättre runt axlarna och halsen.

OBS! Skissen är ungefärlig.

Tekniker

Vi stickar med en färg i taget, det blir spets och strukturmönster, liknande förra höstens poncho/sjal (Sweetheart Warming Fall). Spetsmönstret ger en fluffig men ändå skönt värmande sjal, och Llama Silk garnet är supergosigt!

Har du aldrig stickat en trekantssjal eller spetsstickning?

Då blir du detaljerat guidad i detta mönster! Det är inte svårare än att sticka en rak sjal. Viktigt att du använder markörer om du är lite ovan, de hjälper väldigt mycket att hålla reda på när man ska göra vissa saker.

Datum

DEL 1: Söndag 22 september
DEL 2: Söndag 29 september
DEL 3: Söndag 6 oktober
DEL 4: Söndag 13 oktober

För att delta

  1. Köp biljett och ladda upp med material >
  2. Frivilligt: Gå med i Facebookgruppen Garnityr KAL >
  3. Invänta mejl på startdagen.

Material

Garn: Llama Silk (70% Mjuk Babylama, 30% Mullbärssilke. Ca 50 g = 165 m).
Tillbehör: Minst 8 ringmarkörer
Stickor: 3,5 mm – Rundsticka 60-150 cm. Det går fint att börja med en kort rundsticka eller jumperstickor, och sen byta till längre rundsticka när maskantalet ökar.
Tips: Med Ändstickor och kablar i olika längder har du alltid lagom längd och byter bara ut kabeln när du vill ha längre rundsticka.

Allt material & biljett hittar du i webshopen >

Garnåtgång

Fg 1: 1 nystan
Fg 2: 2 nystan
Fg 3: 1 nystan
Fg 4: 2 nystan

Färgkombos i webshopen

Knit-A-Long (KAL) eller Mysteriestickning

Mönsterdelarna är hemliga i förväg och kommer skickas till dig, en i taget, via epost, på angivna datum, enligt ovan. Vi hjälps åt och umgås i Facebookgruppen Garnityr KAL. Där får du också jättegärna visa bilder på dina projekt under resans gång, samt på Instagram förstås. Hashtagga gärna med #walkwithmeshawl och #garnityrkal.

Frågor?

Skriv en kommentar här nedan eller mejla till mig: linda@lindascrafting.se

4 Comments

Comments are closed.